WELK TYPE ONDERNEMER IS WOUTER TORFS?
Ondernemers hebben doorzettingsvermogen, hebben zicht op de ontwikkelingen in de markt, ze hebben een sterk netwerk, ze zijn klantgericht en hebben een duidelijke visie voor ogen. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat zaken die bepalen welk type ondernemer je bent. Vorige week maandag had ik de unieke kans om topondernemer Wouter Torfs te interviewen voor de nieuwste editie van het MATUVU magazine. Er werd me al snel duidelijk welk type ondernemer Wouter Torfs is : MENSGERICHT.

Ondernemers hebben doorzettingsvermogen, hebben zicht op de ontwikkelingen in de markt, ze hebben een sterk netwerk, ze zijn klantgericht en hebben een duidelijke visie voor ogen. Daarnaast zijn er uiteraard nog heel wat zaken die bepalen welk type ondernemer je bent. Vorige week maandag had ik de unieke kans om topondernemer Wouter Torfs te interviewen voor de nieuwste editie van het MATUVU magazine. Er werd me al snel duidelijk welk type ondernemer Wouter Torfs is : MENSGERICHT.

Wouter vertelde me dat je als ondernemer niets alleen kan. Ondernemen is samenwerken met klanten maar vooral ook met je medewerkers. Hij duidt op het belang dat je aan je medewerkers ruimte laat voor initiatieven en dat je hen vertrouwen geeft. Dit is namelijk primordiaal om vooruit te gaan met je bedrijf.

Als ondernemers onder elkaar vind ik het natuurlijk interessant om te weten wat voor hem nu juist de essentie is van ondernemen. Hij legt de focus op mogelijkheden en kansen zien. Ondernemen is voor hem ook niet blijven hangen in het bestaande maar vernieuwen. En uiteraard dit in samenwerking met mensen.

Vele vragen over ondernemen én vooral met de focus op fashion Retail heb ik kunnen stellen en het volledige interview zal je kunnen lezen in onze nieuwe Matuvu (editie eind mei 2019). Maar omdat ik het heel fijn vind om mensen te helpen bij de groei van hun fashionbusiness, deel ik heel graag een tip die Wouter Torfs heeft voor de ondernemers in fashion ;

KIES VOOR DUIDELIJKHEID in JE EIGEN IDENTITEIT. Weet wie je klanten zijn en durf een stapje verder te gaan; dwz. doe niet hetzelfde als ketens, maar vertrek vanuit je eigen identiteit. Dit zorgt voor een eigenzinnig en soms ietsje gewaagder aanbod, maar dit werkt & verkoopt!

Wat is er fijner dan een maandag te starten met zo’n gouden ondernemerstip van de CEO van Torfs. Happy Monday!

Ils

 

Met dank aan : CEO Wouter Torfs

(volledig interview in Matuvu magazine nr 10 eind mei 2019)

 

 

 

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021