HOW TO STAND OUT ON INSTAGRAM
How to stand out on Instagram. Instagram is voor fashion één van de grootste sales kanalen geworden. Doordat content alle vormen van klassieke reclame en promotie heeft overgenomen is het belang van een goede instagram marketing allen nog maar toegenomen. Hoog tijd dus om eens na te gaan of jouw instagramstrategie al op punt staat. En nog belangrijker, of jij wel opvalt tussen alle andere fashion businesses. Daarom geven we je graag vijf tips om direct toe te passen om je te onderscheiden van anderen. Want, er is geen enkele shop, collectie,… als de jouwe.

How to stand out on Instagram. Instagram is voor fashion één van de grootste sales kanalen geworden. Doordat content alle vormen van klassieke reclame en promotie heeft overgenomen is het belang van een goede instagram marketing allen nog maar toegenomen. Hoog tijd dus om eens na te gaan of jouw instagramstrategie al op punt staat. En nog belangrijker, of jij wel opvalt tussen alle andere fashion businesses. Daarom geven we je graag vijf tips om direct toe te passen om je te onderscheiden van anderen. Want, er is geen enkele shop, collectie,… als de jouwe.

1 Behoud continu de connectie met je publiek.

Laat je publiek nooit los. Voor jouw zal het misschien wat vreemd aanvoelen om je hele business te delen op social media maar voor je volgers geeft dit een interessante kijk achter de schermen en versterkt het je image. Door stories ben je onmiddellijk in contact met jouw publiek zonder dat ze zelfs fysiek aanwezig moeten zijn in jouw winkel. Gotta love technology.

2 Maak je feed visueel aantrekkelijk

Met fotoshop apps en apps als Unum is het super gemakkelijk om je feed volledig in te plannen. Maak hem zo aantrekkelijk mogelijk door kleuren te gebruiken die bij elkaar passen en voldoende af te wisselen in de beelden die je post;

3 Inspireer

Inspireer je volgers. Hierdoor geef je meerwaarde.

4 werk samen met andere instagrammers

Sharing is caring, en zeker ook op instagram. Door samen te werken met andere instagrammers delen jullie voor bepaalde content elkaars publiek waardoor je bereik nog groter wordt. Werken met een bekendere/grotere instagrammer levert je ongetwijfeld extra likes en volgers op en werken met een kleinere instagrammer die volledig bij jouw stijl past brengt die stijl ook nog eens extra naar buiten. Kies hiervoor altijd voor kwaliteit over kwaniteit. Liever 500 actieve en trouwe volgers dan 5000 volgers die niet in jouw doelgroep passen en niet interactief zijn.

5 verkoop absoluut niet

De laatste lijkt misschien wel de vreemdste. Verkoop absoluut niet. Weg met die grote sale visuals, promotie beelden en captions a la marktkramer. Instagram dient niet om te verkopen, het leidt tot verkoop. Door enkel beelden en inspiratie te geven gaan klanten wel vertrouwen krijgen bij jouw en vertrouwen + inspiratie = verkoop.

Wil jij ook graag meer verkoop halen uit instagram? Contact us voor een gratis intake gesprek om te kijken hoe wij jou daarmee kunnen helpen. Tot snel.

We hebben ook een nieuwe online cursus rechtstreeks via Instagram, speciaal voor de bossladies die weinig tijd hebben. Boek hier je ticket! of e-mail: info@matuvuagency.be

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021