HOE SCHRIJF JE EEN INSTAGRAM CAPTION DAT LEIDT TOT VERKOOP?
In business zijn we er al langer over dat likes en volgers niet meer de meetbare waarde van Instagram zijn. Voor ons is Instagram een marketing tool die onze business versterkt of verzwakt. Tijd om dit even serieus te nemen dus. Dat beelden en stories belangrijk zijn staat als een paal boven water maar ook de caption bij elke foto kan versterkend werken voor je brand en zelfs rechtstreeks tot verkoop lijden. Maar hoe doe je dit nu? 

In business zijn we er al langer over dat likes en volgers niet meer de meetbare waarde van Instagram zijn. Voor ons is Instagram een marketing tool die onze business versterkt of verzwakt. Tijd om dit even serieus te nemen dus. Dat beelden en stories belangrijk zijn staat als een paal boven water maar ook de caption bij elke foto kan versterkend werken voor je brand en zelfs rechtstreeks tot verkoop lijden. Maar hoe doe je dit nu? 

Waarom is je caption belangrijk? Het is een gemakkelijke manier om je post persoonlijker te maken voor je volgers en ze meer te betrekken in jouw verhaal. Het is bij wijze van spreken de stem van je brand. Als je deze zo consequent mogelijk gebruikt zullen je volgers je meer verbonden voelen en zich misschien zelfs wel herkennen in je brand. Is jouw merk grappig, serieus, eerder formeel of net heel toegankelijk. Hou deze lijn dan aan in al je caption (en al je communicatie natuurlijk).

De juiste caption maken gebeurd niet op één twee drie. Net als die juiste Instagram foto te pakken krijgen vergt dit wel wat oefening en voorbereiden. We merken dat nog te veel mensen een prachtig beeld hebben en dan opeens beseffen, oei, nu moeten we hier ook iets gaan bijzetten natuurlijk. Zorg er best voor dat je een mapje in je telefoon hebt met allerlei inspiratie voor een goede caption. Zo kan je ten alle tijde je inspiratie even neerschrijven. Een caption schrijven lukt ook niet altijd. Wat altijd helpt is om nog eens old school een blaadje papier te nemen en verschillende mogelijke captions te noteren. Lees ze nog eens door en pas aan waar nodig. Door op deze manier te brainstormen laat je ook creativiteit de vrije loop.

Call-to-action

Hoe ga je nu naar dat positieve resultaat met je caption: voeg altijd een call to action toe. Dit hoeft niet per se een onmiddellijke link naar verkoop te zijn maar kan ook een link naar interactie of informatie zijn. Zoals jullie weten is het nieuwe verkopen net niet verkopen (meer hierover tijdens de expert class op 20/6)

Emotions

Gebruik het principe van de vier emoties in je instagram caption. Door hierop in te spelen zullen je volgers zich meer betrokken voelen en zichzelf herkennen in jouw caption.

Angst: FOMO of fear of missing out is een gevoel dat bij millenials enorm sterk is. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je je volgers moet opzadelen met een angstig gevoel maar dat je dit gevoel wel kan gebruiken door bijvoorbeeld te communiceren over een beperkte stock. 60% van millenials heeft al eens een aankoop gedaan binnen de 24h door het gevoel van FOMO. Dus behoort jouw doelgroep tot de millenials dan is dit zeker eens het proberen waard.

Beloning of er bij horen: Bij een groep willen horen zit in onze menselijke natuur. Geen wonder dus dat deze emotie ook op social media een belangrijke rol gaat spelen.

Vertrouwen: Wanneer mensen vertrouwen hebben in je brand, en in de communicatie van je brand zal sales snel volgen. Consumenten hebben zo veel keuze uit bedrijven dat ze enkel zullen kopen bij degene die ze 100% vertrouwen. Dit vertrouwen krijgen ze ook heel sterk door reviews. 70% van de online consumenten gebruikt reviews bij de uiteindelijk keuze om te kopen of niet. Deze kan je gerust ook gebruiken in je Instagram Caption.

Inspiratie: Doordat klanten je product natuurlijk niet echt kunnen zien of voelen moet je hen via je caption duidelijk maken hoe dit werkt en hen inspiratie geven hoe dit product of dienst in hun leven past.

 

Hashtags

Conversation

Ook na je post is het belangrijk om aanwezig te blijven. Bedrijven die na hun post in gesprek blijven met hun volgers zien hierdoor een stijging in sales van 30% tot 40%. Toch de moeite om even alert te blijven, niet? Wel is het belangrijk om op iedereen te reageren, ook op de negatieve reacties.

Emoji’s

Studies hebben aangeduid dat het gebruik van emoji’s in captions je engagement doen stijgen met 43%. Duuus 🙂 (L) (*) (P) (C) (Y) (#) (R)

Wil jij graag nog meer te weten komen over hoe jouw Instagram caption direct kan leiden tot verkoop? Onze online cursus boost your sale staat nog steeds online. Boek hier nog snel je ticket voor 67 euro en krijg toegang tot allerhande tips en tricks om jouw sales te boosten. 

 

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021