3 MANIEREN OM JE TE ONDERSCHEIDEN IN EEN OVERVOLLE MARKT
In de fashion & lifestyle sector ben je niet de enige die vb. een kledingzaak of een beautysalon heeft. Vaak spot je zelfs zaken die zo goed als hetzelfde aanbod tonen of collecties verkopen. Ze hebben misschien wel een iets ander interieur, een andere zaakvoerder (uiteraard) of ‘betere’ service, maar de vraag is, is dit wel voldoende om je te onderscheiden en op deze manier nieuwe klanten aan te trekken?

In de fashion & lifestyle sector ben je niet de enige die vb. een kledingzaak of een beautysalon heeft. Vaak spot je zelfs zaken die zo goed als hetzelfde aanbod tonen of collecties verkopen. Ze hebben misschien wel een iets ander interieur, een andere zaakvoerder (uiteraard) of ‘betere’ service, maar de vraag is, is dit wel voldoende om je te onderscheiden en op deze manier nieuwe klanten aan te trekken?

Deze 3 manieren helpen je al een stap verder in de richting van je te onderscheiden in een overvolle markt:

1.BRANDING

Het visuele plaatje van je business/merk is super belangrijk. Vaak worstelen we hier nog mee. Wat zijn je huiskleuren, je lettertypes, je logo, kortom je visuele visitekaartje die overal consistent is. Zien we je website, je social media, je nieuwsbrieven, je stories, je flyers etc., dan moet dit visuele plaatje kloppen en je direct matchen met je bedrijf. Door een sterke branding te hanteren, trek je meer ideale klanten aan en straal je professionaliteit uit. Dit zorgt voor groei in vertrouwen en dat heb je nodig als bedrijf om succesvol te zijn.

2.CONTENT

Om te communiceren en je content te verspreiden op verschillende kanalen moet je dus goed weten waar je voor staat, hoe je je ideale klant wil helpen, waarom je doet wat je doet, etc. Je gaat niet ‘random’ maar wat content plaatsen, maar je focust op content met de grote roze ‘C’. Deze ‘Content’ is creatief, consistent, connecteert en zorgt voor conversatie. (cfr. coachings & branding workshops by Matuvu)

3.MINDMAP

Focus je niet te erg op je eigen producten of diensten. Kies voor een ‘out-of-the-box thinking’ en zoek naar bedrijven, personen, andere ondernemers die in een andere sector actief zijn maar wel dezelfde doelgroep hebben. Naast deze bedrijfsassociaties, doe je ook een mindmap en maak je associaties met je producten of diensten. Waarin interesseert je doelgroep zich nog dat verband heeft met jouw producten en/of diensten?

Door deze 3 manieren toe te passen, zal je worden opgeMERKt in de overvolle massa. Go for it!

Meer technieken, tools & strategies leren om je te onderscheiden van je concurrenten? Schrijf je dan nu in voor het ICONIC Business Seminar op maandag 30 maart 2020 in het Kasteel van Brasschaat. Klik HIER voor je ticket(s).

ICONIC is een interactief business & netwerk seminar voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers in fashion, beauty & lifestyle sector.

(Bron – Foto coverfoto by The Atlantic Pacific.)

 

 

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021