#BLIJFINJEKOT SELF-CARE: 5 TIPS
De Coronacrisis heeft zowel mentaal als fysiek een heel grote impact op ons leven. Het is dus enorm belangrijk dat je je mind, body en soul gezond houdt nu we allemaal in ons ‘kot’ moeten blijven. Zo blijf je ook steeds met frisse ideeën komen en kan je je focus behouden. Maar hoe doe je dit nu, “self-care”? Wel, er zijn tal van dingen die je kan doen, en wij hebben er enkele voor je opgesomd.

De Coronacrisis heeft zowel mentaal als fysiek een heel grote impact op ons leven. Het is dus enorm belangrijk dat je je mind, body en soul gezond houdt nu we allemaal in ons ‘kot’ moeten blijven. Zo blijf je ook steeds met frisse ideeën komen en kan je je focus behouden. Maar hoe doe je dit nu, “self-care”? Wel, er zijn tal van dingen die je kan doen, en wij hebben er enkele voor je opgesomd.

Of je nu een vader of moeder bent die boven alle andere taken nu ook nog eens moet lesgeven, een bosslady die op creatieve manier haar business online verder runt of een student die 20 extra taken krijgt… Deze 5 blijfinjekot self-care tips helpen je om door deze Coronacrisis te geraken en je mind, body en soul gezond te houden.

  1. Make a music playlist

Muziek maakt gelukkig! Maak daarom een “Corona Special” met al je favoriete nummers en dance the day away. Wat je ook kunt doen natuurlijk is zoeken naar leuke, bestaande playlists. Muziek beïnvloedt de sfeer en ons humeur, zoek er dus eentje uit die je in deze sombere tijden helemaal doet opfleuren.

Leuke tip: maak een groep playlist waarin al je vrienden/vriendinnen liedjes kunnen toevoegen.

  1. Work-out, do yoga & dance it off

Nu we allemaal zo lang binnen moeten blijven is het natuurlijk wel belangrijk om op andere manieren onze beweging te moeten krijgen. We zouden per dag minstens een half uurtje moeten bewegen. Dit kan door een work-out te doen, yoga of een half uur lang lekker te staan dansen in je living. Dit zorgt ook voor een extra energieboost.

Veel fitnesszaken en sportscholen geven hun lessen nu gratis & online, geen enkele reden om het dus niet te doen! Uiteraard is een toertje gaan fietsen of een rustige wandeling ook perfect om in beweging te blijven in deze Coronatijden.

  1. Educate yourself

Heb je altijd al graag leren breien, maar had je er nooit de tijd voor? Of wil je graag je kennis verbreden met het lezen van informatieve en interessante boeken & artikels, of het luisteren naar podcasts? Of misschien wil je al heel lang een nieuw gerechtje leren maken? Nu is het moment!

  1. Do a house/room make-over

Ben je, nu je al zo lang thuis zit, je interieur of de opstelling ervan beu gezien? Snak je naar vernieuwing? Now is the time! Geef je kamer of huis een volledige make-over en werk af met heerlijk ruikende bloemen of kaarsen om een leuke sfeer te creëren. Je huis is nu een plek waar je dag in, dag uit vertoeft, meer dan gewoon. Maak het dus zo leuk mogelijk.

  1. Eat & drink healthy

Om gezond te blijven moeten we uiteraard ook gezond eten & drinken. Gezonde voeding heeft automatisch een effect op hoe jij je voelt, je energiepijl zal hoger liggen en je zal je krachtiger & fitter voelen. Het helpt ook tegen angst, stress en onzekerheid. So eat your vegetables & stay hydrated!

Haal je kookkunsten boven en gebruik deze extra tijd om eens een nieuw, gezond receptje uit te proberen. Heb je geen zin om elke dag te koken? Dat begrijpen we; steun dan je lokale horeca zaken in deze moeilijke tijden en bestel een afhaalgerechtje of laat het leveren tot aan je voordeur.

 

Het zijn rare tijden, maar vergeet niet dat je elkaar nog hebt! Je kan steun halen bij anderen & daarnaast heb je nog deze tips die je al helpen om door deze periode te komen. Bekijk het aan de positieve kant en probeer er de voordelen uit te halen, hoe gek dat misschien ook klinkt.

Stay safe, stay healthy, take care!

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021