GEBREK AAN INSPIRATIE VOOR JE SOCIAL MEDIA CONTENT? DIT HELPT JE!
Dagelijks posten op social media vraagt om tonnen creativiteit. Vind je het vaak moeilijk om elke dag met iets anders te komen en niet weer hetzelfde te posten als een week geleden. Heb je het gevoel dat je weeral hetzelfde post? Is je inspiratie echt helemaal op? De oplossing voor jou is… mindmappen!

Dagelijks posten op social media vraagt om tonnen creativiteit. Vind je het vaak moeilijk om elke dag met iets anders te komen en niet weer hetzelfde te posten als een week geleden. Heb je het gevoel dat je weeral hetzelfde post? Is je inspiratie echt helemaal op? De oplossing voor jou is… mindmappen!

Pak een leeg papier, schrijf daarop de naam van je bedrijf en verbind dit met 2 of 3 hoofdthema’s die je kan linken met je business. Neem een groot blad (bv. A3) zonder lijntjes zodat je zeker genoeg plaats hebt en het overzichtelijk blijft. Daarna schrijf je rond deze hoofdthema’s woorden die je daarmee kan linken. Een voorbeeldje van bij Matuvu, bossladies: ondernemen, ambitieus, productief, houden van stijlvolle dingen, laptop lifestyle, team, etc. Maak zeker ook gebruik van verschillende kleuren. Zo heb je een duidelijk overzicht per thema en bovendien bevordert het ook nog eens je creativiteit! Door dit te doen kom je vaak op creatieve, nieuwe ideeën die daarom niet over je producten of diensten gaan, maar wel over zaken die je kan linken met je bedrijf en die vooral je doelgroep ook zal associëren met je zaak.

Bij het creëeren van zo’n mindmap kom je op leuke nieuwe ideeën waar je dan content over kan maken maar neem er zeker je tijd voor. Wat je vooral moet doen is je fantasie gebruiken. Met deze oefening zal je je creativiteit terug op wekken dus hou je zeker niet in om je volledig te laten gaan. Het is dan ook de reden waarom je dit doet. Door dit toe te passen blijf je creatief en post (of vertel) je niet altijd over dezelfde onderwerpen.

Heb je liever een visueler beeld? Neem dan een kijkje op YouTube, daar vind je verschillende filmpjes die het je stap voor stap uitleggen. Zo kan je bijvoorbeeld ook een mindmap maken rond een beroep, een interieur etc. Wil je je creativiteit volledig laten gaan? Bekijk dan zeker eens dit filmpje waarin ze gebruik maken van verschillende kleuren en tekeningen.

Uiteraard kan je een mindmap ook digitaal maken. Er zijn verschillende websites waar je dit gratis kan doen of je kan gebruik maken van ‘Word’.

Met deze tips zal jouw creativiteit zeker terug stijgen en zorgen voor nieuwe, frisse inzichten voor je online content. Heb je wel de inspiratie maar geen tijd om content te maken? We begeleiden en/of helpen je graag met coachings of content abo’s op maat. Neem even vrijblijvend contact op via onze website.

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

We Buy Houses In Colorado

We Buy Houses In Colorado

Sell Your House Fast In Greater Denver Metro, Co

Sell Your House Fast In Greater Denver Metro, Co

Online Bongs Shop In Australia: Bongs On Sale

Online Bongs Shop In Australia: Bongs On Sale

We Buy Houses In Colorado

We Buy Houses In Colorado

Sell Your House Fast In Greater Denver Metro, Co

Sell Your House Fast In Greater Denver Metro, Co