ZO ONTWIKKEL JIJ JOUW CREATIEVE MINDSET.
Niet iedereen is geboren met een creative mind, maar je kan het wel leren. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en het gewoon te doen. Hoe meer je oefent hoe beter je wordt en hoe meer je hersenen hieraan gewoon worden. Het enige dat je nodig hebt is zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en deze 5 tips die je helpen om een creatieve mindset te ontwikkelen.

Niet iedereen is geboren met een creative mind, maar je kan het wel leren. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en het gewoon te doen. Hoe meer je oefent hoe beter je wordt en hoe meer je hersenen hieraan gewoon worden. Het enige dat je nodig hebt is zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en deze 5 tips die je helpen om een creatieve mindset te ontwikkelen.

  1. Just do it & don’t hold back

Just do it! De eerste stap is om er gewoon voor te gaan en je volledig in te zetten voor een creatieve mindset te ontwikkelen. Wat houd je tegen? Niets! Wil je eraan beginnen, begin er dan meteen aan en wacht er niet mee. Stel voor jezelf een paar (haalbare) doelen op en streef ernaar om deze op jou eigen tempo te behalen.

Wees zeker ook niet bang om je volledig te laten gaan. Laat je fantasieën de vrije loop, daar draait het om bij creativiteit.

  1. Take a break

Tot rust kunnen komen in al de drukte is van groot belang en je brein heeft dit ook nodig om op nieuwe goede ideeën te komen. Ga daarom eens een wandeling doen in de natuur en zet je gsm volledig uit. Geniet van alles rondom jou en vergeet even al de rest. Het is bewezen dat 30 minuutjes wandelen per dag je creativiteit enorm bevordert.

Ben je aan een bepaald project aan het werken en vlot het maar niet? Leg dit dan even aan de kant en doe iets anders. Je blind staren op iets helpt niet. Wat wel helpt is even een break nemen en iets volledig anders doen. Vaak kom je ook op nieuwe ideeën terwijl je even tot rust komt of je iets anders doet.

  1. Take your time

Plan zeker genoeg tijd in wanneer je aan je creativiteit wil werken, ook wanneer je een taak hebt dat veel creativiteit vergt. Door genoeg tijd in te plannen, voel je geen tijdsdruk en kan je je meer focussen op waar je mee bezig bent.

Neem zeker ook de tijd om te leren hoe je creatieve mind te ontwikkelen. Dit gebeurt niet op 1, 2, 3 maar heeft tijd nodig. Met het nemen van kleine stapjes kom je het verste. Progress, not perfection.

  1. Creative journal

Hou een klein boekje bij (of maak digitale notes) en schrijf er elke dag iets in. Zo kan je later terugkijken op het creatieve proces dat je hebt afgelegd en kan je hier inspiratie uit halen voor andere zaken.

Wat kan je hier allemaal inzetten? Een zin uit een boek dat je inspireert, een bloemetje dat je hebt geplukt op je wandeling, een leuk artikel uit een magazine… Alles wat jou inspireert, motiveert en je creativiteit een boost kan geven!

  1. Mindmapping

Mindmapping is een perfecte manier om je creativiteit aan te wakkeren. Je kan je fantasie volledig laten gaan. Door random woorden op te schrijven creëer je vaak een snowball effect. Je denkt aan het ene en automatisch denk je aan nog iets anders. Zo kom je op verschillende nieuwe ideeën waar je anders niet zou op gekomen zijn. Wil je graag weten hoe je dit doet? Lees dan zeker onze vorige blogpost.

 

Heb je graag nog een beetje extra hulp? Matuvu’s 366 Creative Content Calendar en het gratis e-book met 100 inspirerende captions zijn dan perfect voor jou.

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021