5 TIPS DIE JE PRODUCTIEVER MAKEN TIJDENS HET THUISWERKEN.
Sommigen mogen alweer naar hun werk gaan, maar zijn velen moeten nog van thuis werken. Na zo’n lange periode is het begrijpelijk dat het soms moeilijk wordt om je concentratie erbij te houden. Hoe zorg je nu voor optimale productiviteit, afwisseling en blijf je die connectie met je team behouden? Werk je nog van thuis uit of mag je voortaan vaker van thuis uit werken? Met deze 5 tips verloopt dit extra productief.

Sommigen mogen alweer naar hun werk gaan, maar zijn velen moeten nog van thuis werken. Na zo’n lange periode is het begrijpelijk dat het soms moeilijk wordt om je concentratie erbij te houden. Hoe zorg je nu voor optimale productiviteit, afwisseling en blijf je die connectie met je team behouden? Werk je nog van thuis uit of mag je voortaan vaker van thuis uit werken? Met deze 5 tips verloopt dit extra productief.

  1. Do not disturb

Als je met verschillende huisgenoten thuis moet blijven, is het natuurlijk niet altijd even makkelijk om geconcentreerd te kunnen werken. Daarom is het belangrijk om je te kunnen afzonderen van al de rest. Zorg ervoor dat je een plekje vindt in je huis waar je geen afleidingen hebt en waar je huisgenoten je niet kunnen storen zodat je niet uit je werkflow wordt gehaald.

Lukt het niet om in een aparte ruimte te zitten? Spreek dan regels af met je huisgenoten zodat iedereen rustig zijn werk kan doen. Een koptelefoon kan ook altijd helpen.

  1. Clean your space

Een nette en opgeruimde werkplek is van groot belang voor een productieve werkdag. Als je een nieuwe werkplek hebt, zorg er dan voor dat alles wat je nodig hebt binnen je bereik ligt en alles een mooi plekje krijgt. Zo heb je niets dat je kan afleiden en moet je je niet verplaatsen wanneer je iets nodig hebt. Je kan deze ruimte ook volledig inrichten naar hoe jij het wilt. Zet er plantjes of leuke foto’s van je vrienden en familie om het een beetje op te fleuren.

  1. Dress for success

Volgens experten moet je opstaan en je klaarmaken zoals je naar je werk zou gaan. Trek een outfit aan die voor jou comfy is maar waar je toch Mee naar het kantoor zou gaan en je je goed in voelt. Dit helpt om in werk-modus te komen.

  1. Take a break

Ook bij thuiswerken is het erg belangrijk om af en toe een pauze te nemen. Ga een wandeling doen, maak een fietstochtje, lees een magazine… Zorg voor afwisseling zodat je mind fris blijft. Spreek met jezelf uren af wanneer je start en stopt met werken. Nu onze werkplek zich thuis bevindt is het belangrijk om een onderscheid te houden tussen werk en privé.

  1. Stay connected

Geconnecteerd blijven met je collega’s is erg belangrijk, niet enkel voor de professionele band maar ook voor de vriendschappelijke. Bel, stuur een berichtje of doe een videocall om op de hoogte te blijven van alles en elkaar online aan te moedigen. Maak gebruik van digitale tools (o.a. Slack, Teams, Zoom, Whatsapp) om in contact te blijven met elkaar. Spreek wel af met je team wat de ‘urgente’ kanalen zijn om elkaar te bereiken en zo laat je je niet heel de dag afleiden door allerlei meldingen die op je scherm verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan als je een whatsapp stuurt, dan is het dringend. Als je via Slack iets stuurt, dan is dit niet super dringend.

 

Deze 5 tips zullen je helpen om het thuiswerken aangenamer te maken en vooral productiever te werken vanuit je ‘kot’.

Mis je toch nog meer structuur en planning in je werkschema dan helpt de ‘kick your productivity’ 1op1 online coaching je absoluut. Je sluit de coaching af met een hands-on methode die je meer gefocust en productiever laat werken. Meer info, klik hier.

Get monthly inspired! Tips, events & more!

Deel dit artikel met vrienden

Bekijk meer blogposts

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

ZO ONTWIKKEL JIJ JOUW CREATIEVE MINDSET.

Cover

ZO ONTWIKKEL JIJ JOUW CREATIEVE MINDSET.

Matuvu’s refreshed logo

Matuvu’s refreshed logo

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021

Waarom online zichtbaarheid niet langer werkt in 2021